Usporio rast proizvodnje čelika u svetu

Izvor: GdeInvestirati.com, 21.Avg.2014, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usporio rast proizvodnje čelika u svetu

Proizvodnja čelika u svetu u julu je porasla svega 1,7 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, što je dvostruko slabije nego u junu

Međutim, u Srbiji je proizvodnja povećana 12 odsto u poređenju sa julom 2013, pokazao je izveštaj Svetskog udruženja za čelik (WSA).

Prema podacima objavljenim na portalu ovog udruženja koje obuvhata 65 zemalja koje daju 98 odsto svetske proizvodnje čelika, u prošlom mesecu u svetu je proizvedeno 137 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << tona čelika.

U junu je proizvodnja na godišnjem niovu povećana 3,1 odsto.

Kina kao vodeći proizvođač u julu je proizvela 68,3 miliona tona, što je 1,5 odsto više nego u istom mesecu prošle godine. U istom procentu povećana je i proizvodnja čelika u Nemačkoj, najvećem proizvođaču čelika u Evropskoj uniji, sa proizvodenih 3,4 miliona tona.

Italija je prema procenama WSA proizvela dva miliona tona, 3,6 odsto manje nego u julu 2013, a Francuska 1,4 miliona tona (+1,6 odsto).

Među ostalim većim evropskim proizvođačima čelika, Turska je u julu povećala proizvodnju jedan odsto, na 2,8 miliona tona.

Rusija je u posmatranom mesecu proizvela 6,2 miliona tona, što je rast od 8,1 odsto, dok je proizvodnja u Ukrajini opala 11,7 odsto, na 2,5 miliona tona.

U SAD-u je u prošlom mesecu proizvodnja povećana 2,3 odsto, sa proizvedenih 7,6 miliona tona. Brazilska proizvodnja je gotovo stagnirala, na 2,9 miliona tona.

U julu 2014. u Srbiji su proizvodene 52.000 tona čelika, 12 odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine. Za sedam meseci ove godine u Srbiji je, prema izveštaju WSA, ukupna proizvodnja iznosila 274.000 tona, i 60,6 odsto je veća nego u istom periodu lane.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.