Uskoro predugovor sa Mubadalom

Izvor: RTS, 16.Sep.2013, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro predugovor sa "Mubadalom"

Srbija je na dobrom putu da sa kompanijom "Mubadala" iz UAE potpiše predugovor o izgradnji prve faze fabrike čipova, rekao zamenik predsednika Komiteta za saradnju sa UAE i predsednik URS-a Mlađan Dinkić.

Predsednik Komiteta za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mlađan Dinkić rekao je za B92 da je Srbija na dobrom putu da sa kompanijom "Mubadala" iz UAE, potpiše predugovor o izgradnji prve faze fabrike čipova.

Istakao je da je jutros razgovarao sa ljudima iz Emirata u vezi sa kreditom za sistem navodnjavanja u Srbiji.

Dinkić očekuje da će ugovor o kreditu za navodnjavanje, u iznosu od 400 miliona dolara, biti potpisan u narednim danima.

Prva faza iznosi 100 miliona dolara i, prema najavama Dinkića, biće realizovana u Vojvodini.

Kako je objasnio, Razvojni fond Abu Dabija daje uslove za kredite u skladu sa ekonomijom zemlje koja uzima zajam, ali ukoliko je reč o prijateljskoj zemlji, onda se kamatna stopa spušta.

Pored saradnje sa UAE u poljoprivredi, Dinkić podseća i na važan projekat sa kompanijom "Mubadala".

"Na putu smo da ispregovaramo predugovor za prvu fazu fabrike čipova, koja bi bila izgrađena blizu beogradskog aerodroma", naglasio je Dinkić.

Precizirao je da je u prvoj fazi reč o naučno-istraživačkom centru za poluprovodnike, u kojem bi posao našlo 50 naučnika.

Dinkić je podsetio da je zajedno sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem pre godinu dana posetio Abu Dabi, i da su tada imali privilegiju da ih primi šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan.

"Imali smo otvorene razgovore o raznim temama, od kulture, do ekonomije", kaže Dinkić.

Kako navodi, šeik Muhamed im je tada poručio: "Ukoliko ste ozbiljan partner, pokažite sposobnost da ste efikasni i da možete da ispunite obaveze da se ugovori potpišu na vreme".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uskoro predugovor sa "Mubadalom"

Izvor: RTS, 16.Sep.2013

Srbija je na dobrom putu da sa "Mubadalom", kompanijom u UAE, potpiše predugovor o izgradnji prve faze fabrike čipova, rekao zamenik predsednika Komiteta za saradnju sa UAE i predsednik URS-a Mlađan Dinkić. ..Predsednik Komiteta za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i predsednik Ujedinjenih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.