Uskoro otpremnine bivšim radnicima »Aluminija«

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2014, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro otpremnine bivšim radnicima »Aluminija«

MOSTAR - Isplata otpremnina bivšim radnicima "Aluminija" Mostar trebalo bi da počne do kraja godine, najavio je predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić.

Nakon sjednice Vlade FBiH u Mostaru, Nikšić je rekao da je Vlada razmatrala informaciju o provođenju zaključaka od 10. jula koji se odnose na obeštećenje bivšim radnicima koji su bili na popisu "Aluminija" Mostar 31. decembra 1991.

Ministar finansija FBiH Ante Krajina precizirao je da bi isplata trebalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << počne sa 15. decembrom, a da će ići po redoslijedu kako su se ljudi prijavljivali i dostavljali zahtjeve.

Krajina je naveo da se sa upravom "Aluminija" treba usaglasiti o svemu, ali da bi sve naknade trebale biti isplaćene do kraja naredne godine.

Vlada FBiH je danas, nakon provedene konkursne procedure, dala prethodnu saglasnost na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjene pozicije za članove Nadzornog odbora "Aluminija" Mostar ispred državnog kapitala.

Prema informacijama iz Vlade, to su raniji članovi Mladen Alpeza i Mehmed Jahić, te novi član Mirsad Mujić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.