»Usijani« telefoni linije »Krimolovci«

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2014, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Usijani« telefoni linije »Krimolovci«

BANJALUKA, SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su od početka januara do kraja novembra registrovali čak 4.162 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci".

Od građana su, zahvaljujući ovoj liniji, zaprimljene stotine korisnih informacija, potvrđuju iz SIPA, te navode da su na osnovu toga sačinjeni izvještaji o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i njihovim počiniocima.

Kada je riječ o vrsti informacija koje građani dojavljuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na liniju "Krimolovci", lepeza je šarolika, a uglavnom se odnose na krivična djela poput zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, te neovlaštenog prometa droge. U novembru su policajci SIPA, kako kažu, registrovali ukupno 401 poziv na telefonskoj liniji "Krimolovci".

"U navedenom periodu od građana je zaprimljeno 58 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i njihovim počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko izvještaja", navode iz SIPA.

Pored toga, policijski službenici SIPA dali su 134 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" - 080/020-505.

Inače, prije nekoliko dana objavljeno je da "Krimolovci" zaprimaju i brojne neuobičajene pozive, a nerijetko ih različite prijave nasmiju ili pak ostave u čudu. Često ih, na primjer, zovu i djeca koja žele razgovarati sa njima, ali i psihički bolesnici koji uporno tvrde da ih neko prati.

Osim toga, supružnici ih zovu nakon sukoba ili razvoda i prijavljuju (dotadašnjeg) partnera za najteža krivična djela.****

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.