Uništeno 95% grožđa, rafovi će biti pusti

Izvor: B92, 06.Maj.2016, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništeno 95% grožđa, rafovi će biti pusti

Beč -- Povratak zime proteklih dana je naneo ogromnu štetu vinarima u Austriji, zbog čega će, najverovatnije, uslediti povećanje cene vina.

U pokrajini Štajerskoj je 95 odsto roda grožđa uništeno, a i u većim delovima pokrajine Donja Austrija slična je situacija.

Kasni mraz je teško pogodio austrijske poljoprivrednike i procenjuje se da je načinio štetu od više od 125 miliona evra samo u pokrajini Štajeskoj.

Tako će ove godine biti retkost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se u rafovima prodavnica nađe štajerska jabuka, a još manje vino, a slično je sa vinom iz Donje Austrije.

"Do 95 odsto pupoljaka na vinovoj lozi je prošle nedelje uništeno mrazom", objasnio je Štefan Pocinger, predsednik vinara Štajeske.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vino će poskupeti, jer je grožđe propalo

Izvor: Radio 021, 06.Maj.2016

Povratak zime proteklih dana je naneo ogromnu štetu vinarima u Austriji, zbog čega će, najverovatnije, uslediti povećanje cene vina...U pokrajini Štajerskoj je 95 odsto roda grožđa uništeno, a i u većim delovima pokrajine Donja Austrija slična je situacija...Kasni mraz je teško pogodio austrijske...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.