Ugovaranje šećerne repe u Pećincima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2011, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovaranje šećerne repe u Pećincima

PEĆINCI -

U fabrici šećera "Sunoko" u Pećincima, privodi se kraju kampanja prerade slatkog korena sa ugovorenih 11.000 hektara oraničnih površina.

Repa se otkupljuje po ceni od 43 evra po toni, a u toku je i ugovaranje površina za planirane ukupne količine od 614.000 tona.

Iako su nešto niži prosečni prinosi, u sirovinskoj bazi u Pećincima zadovoljni su kvalitetom šećerne repe. Repa se otkupljuje po ceni od 43 evra po toni, po pravilima ugovora i rokovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << isplate.

U Sunoku su izašli sa ugovorima za narednu godinu.

Zdravko Ćorović rukovodilac sirovinske baze rekao je za Radio - televiziju Vojvodine da su proizvođačima u ponudi dve vrste ugovora, devizni sa cenom 36 evra po toni i dinarski 4050 dinara po toni.

Otkupna cena je niža u odnosu na prošlu godinu.

Đorđe Ćurčin, proizvođač iz Vojke rekao je da je delimično upoznat sa uslovima ugovaranja i da bi po njemu otkupna cena repe morala biti na nivou prošlogodišnje od 43 evra po toni.

Mihal Balaž, iz udruženja poljoprivrednika Stara Pazova smatra da će paori ozbiljno razmisliti da li će sejati repu, jer računice pokazuju da je neisplativa u poređenju sa drugim kulturama.

Inače, pećinačka šećerana je do sada za narednu godinu ugovorila nešto više od 2000 hektara, a plan je 14.000.

Ugovorene površine trebalo bi da omoguće preradu 750.000 tona repe, čime bi u potpunosti uposlili proizvodne kapacitete.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.