Udružujte se, to je spas od multinacionalki

Izvor: B92, 30.Jul.2016, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Udružujte se, to je spas od multinacionalki"

Novi Sad -- Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević pozvao je poljoprivrednike da se udružuju u zemljoradničke zadruge.

Kako je naveo, na taj način mogu da zaštite svoje interese na "nemilosrdnom tržištu na kom dominiraju multinacionalne kompanije".

"Pojedinačnim nastupom na tržištu nije moguće odbraniti svoje interese i biti konkurentan", rekao je Radojević prilikom posete Zadružnom savezu Vojvodine, gde je razgovarao sa predsednikom te organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Radislavom Jovanovim.

Prema njegovim rečima, neophodna je koordinacija na svim nivoima vlasti, uz podršku zadružnih saveza i stručnih institucija, kako bi se zemljoradničkim zadrugama vratilo mesto koje im je pripadalo.

Radojević je najavio da će u pokrajinskom budžetu za 2017. biti koncipirana mera podrške poljoprivrednicima za podizanje silosa i pozvao poljoprivrednike udružene u zadruge da konkurišu za bespovratna sredstva.

Jovanov je rekao da je tom savezu potrebna podrška Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu pre svega oko uknjižbe zadružne svojine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.