Uče mlade da koriste »Erasmus« program

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2014, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uče mlade da koriste »Erasmus« program

BANJALUKA - U organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta RS danas je u Banjaluci održan "Erasmus plus - info-dan za mlade".

"Ministarstvo je i u 2013. godini organizovalo info-dane u cilju pružanja informacija omladinskim organizacijama o mogućnosti povlačenja sredstava iz programa Evropske unije namijenjenih mladima", rekla je Branka Malešević, pomoćnik ministra za omladinu.

Ona je najavila da će Ministarstvo zajedno sa organizacijama koje su kontaktne tačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << za projekat "Erasmus plus" u BiH pružati podršku omladinskim organizacijama i grupama te dodala da je interesovanje za ovaj program veliko.

"Tokom 2015. godine organizovaćemo treninge putem kojih će se mladi obučiti da lakše apliciraju i iskoriste sredstva koja se nude", poručila je Maleševićeva.

Katarina Vučković, izvršna direktorica Proni centra za omladinski razvoj, rekla je da je ova organizacija izabrana kao kontakt tačka za projekte mladima iz "Erasmus plus" programa.

"Ostvarujemo saradnju sa Ministarstvom civilnih poslova BiH, Ministarstvom porodice, omladine i sporta RS te sa Vladom Brčko distrikta, a cilj nam je da što više mladih ljudi za ovo sazna", kazala je Vučkovićeva.

Ona je podsjetila da je prva prilika za apliciranje već 4. februar 2015. godine, a aplicirati mogu omladinske organizacije, neformalne grupe i mladi između 13 i 30 godina. Program "Erasmus plus" finansira EU sredstvima u iznosu od 1,4 milijarde evra u periodu od 2014. do 2020. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.