U budžetu jasni planovi za navodnjavanje

Izvor: NaDlanu.com, 05.Dec.2011, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U budžetu jasni planovi za navodnjavanje

BEOGRAD, 5. decembra 2011. (Beta) - Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović izjavio je u ponedeljak da nacrt agrarnog budžeta za 2012. godinu obuhvata jasne planove za povećanje obradivih poljoprivrednih površina koje se navodnjavaju u Srbiji.

BEOGRAD, 5. decembra 2011. (Beta) - Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović izjavio je u ponedeljak da nacrt agrarnog budžeta za 2012. godinu obuhvata jasne planove za povećanje obradivih poljoprivrednih >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << površina koje se navodnjavaju u Srbiji.On je novinarima na Šumarskom fakultetu kazao da se planovi za navodnjavanje odnose na dovodjenje u red, odnosno čišćenje postojeće kanalske mreže, za šta je potrebno nešto više od tri milijarde dinara.Petrović je naglasio da je Srbija na dnu evropske lestvice kada je reč o navodnjavanju, jer se navodnjava manje od jedan odsto ukupnih obradivih poljoprivrednih površina.Prema rečima ministra poljoprivrede, u Srbiji je oko 100.000 hektara pod regularnim navodnjavanjem, ali je ta cifra veća jer se odredjene površine navodnjavaju bespravnim korišćenjem vode."Nekoliko projektantskih kuća i instituta trenutno radi na projektima za navodnjavanje novih 270.000 hektara, za šta je potrebno oko 20 miliona evra", kazao je Petrović.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.