Turska izabrala vladu, lira regovala pozitivno

Izvor: B92, 24.Maj.2016, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska izabrala vladu, lira regovala pozitivno

Centralna banka Turske snizila je marginalnu stopu za prekonoćne pozajmice za 50 baznih poena, samo nekoliko sati pošto je objavljen novi sastav vlade.

Kamatna stopa na prekonoćne pozajmice je srezana na 9,5 odsto sa 10 odsto, dok je kamatna stopa na jednonedeljne repo operacije zadržana na 7,5 odsto, saopštila je centralna banka, a prenosi agencija Frans pres.

Međubankarska kamatna stopa, po kojoj banke jedna drugoj pozajmljuju sredstva, ostavljena je na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 7,25 odsto.

Tržišta su, kako navodi AFP, reagovala pozitivno na predstavljanje novog sastava turske vlade, što je takođe doprinelo skoku turske lire na 2,98 lira za jedan dolar.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.