Turci zapošljavaju 100 Krupljana

Izvor: B92, 30.Jan.2015, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci zapošljavaju 100 Krupljana

Turska tekstilna kompanija "Džinsi" koja bi od marta u Krupnju trebalo da pokrene proizvodnju džins garderobe, zaposliće do 1. marta stotinu radnika.

U naredne dve godine kompanija planira da uposli još dve stotine radnika.

To je precizirano ugovorom lokalne samouprave sa turskim investitorom izjavio je novinarima predsednik Opštine Krupanj Rade Grujić.

On je ocenio da će najavljeno zapošljavanje tri stotine radnika, značiti veliku razvojnu šansu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za ovu malu nerazvijenu opštinu na severozapadu Srbije.

Predhodno se u decembru prošle godine, na poziv zainteresovanim za posao, uz ograničenje godina od 18 do 32, prijavilo više od 500 kandidata.

"Džinsi" je za potrebe proizvodnje, zakupila jednu od hala tekstilne fabrike "Krupanjka", koja je nekada radila u sastavu lozničke "Viskoze". Turska kompanija u Srbiji je već otvorila proizvodnju džins konfekcije u fabrici u Leskovcu, koja zapošljava oko 600 radnika.

Fabriku "Krupanjka", koja je pre dvadesetak godina zapošljavala i do 1.100 radnika, početkom 2013. godine je iz stečaja kupila Opština Krupanj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turska kompanija zapošljava stotinu radnika u Krupnju

Izvor: Beta, 30.Jan.2015

KRUPANJ, 30. januara 2015. (Beta) - Turska tekstilna kompanija "Džinsi" (Jeanci), koja bi od marta u Krupnju trebalo pokrenuti proizvodnju džins garderobe, zaposliće do 1. marta stotinu radnika, a u naredne dve godine još dve stotine...To je precizirano ugovorom lokalne samouprave sa turskim investitorom,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.