Troši se na obrok i kad se ne putuje

Izvor: B92, 09.Okt.2015, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Troši se na obrok i kad se ne putuje"

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu pokrenuće incijativu da se smanje dnevnice i drugim delovima sistema, a ne samo državnim službenicima.

"U situaciji kada postoji mnogo zloupotreba, službenih putovanja i dnevnica, a mi sve to znamo, prioritet je u racionalnom ponašanju", kazala ministarka državne uprave I lokalne samouprave Kori Udovički.

Udovički nije precizirala koji su to delovi sistema, gde bi se dnevnice smanjile.

Vlada Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 5. oktobra usvojila je uredbu o naknadama troškova za službena putovanja državnih činovnika, po kojoj će zaposleni u državnoj službi za putovanje u zemlji dobijati dnevnicu od 150 dinara, dok će za put u inostranstvo dobiti 15 evra.

Udovički je kazala da je cilj smanjenja dnevnica za putovanja u zemlji i inostranstvu, bio ne samo štednja, već i sprečavanje zloupotreba.

"Kada je reč o dnevnicama na velikom smo zadatku štednje. Procena je bila da svako troši na svoj obrok i kada ne putuje, i da je ta razlika manja nego što se priznavalo u dnevnicama do sada", objasnila je Udovički odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.