Tri saveta da ne trošite na praznike

Izvor: S media, 25.Dec.2011, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri saveta da ne trošite na praznike

Praznici su vreme i preteranog, nekontrolisanog trošenja novca. I onog koji nam je u novčaniku, ali i onog koji nemamo. Zato je novac veliki stres, većinom za žene tokom praznika, jer treba svašta kupiti.

Poslovni saveti braće Troter

Novi "Tata" po staroj ceni (VIDEO)

Fleksibilno radno vreme štedi novac

Stručnjaci magazina "Self" preporučuju 3 jednostavna načina da vam praznici ne presednu i da svima bude potaman.

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Praznični budžet

Najbolje je da napravite finansijsku konstrukciju i isplanirate koliko novca možete da potrošite na poklone, žurku, garderobu, putovanje... Kada napravite spisak obaveza i novca kojim raspolažete biće vam lakše da odredite i prioritete. Priprema će učini da se osećate spokojnije i da na miru trošite novac kako ste planirali. Imaćete utisak da imate kontrolu, a ne da stvari izmiču kontroli.

Pažnja

U vreme kada je globalno zategnuta ekonomska situacija važno je poklanjati od srca, a ne samo skupe poklone. Zapitajte se "Šta će osobu kojoj poklanjam zaista zadiviti?". Razmislite o tome pre nego što odete u tržni centar. Materijalne svari nisu najvažnije.

Štednja

Čak i najveće štediše nekada potroše previše, van svojih mogućnosti. Da se ne biste stersirali oko otplate duga po kartici ili prijatelju, napravite i plan štednje tokom januara. Uživaćete više u praznicima kada znate da imate plan B koji će "pokriti" vaše grehove.

(Blic žena)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.