Treba očekivati poskupljenje struje

Izvor: Beta, 23.Apr.2014, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treba očekivati poskupljenje struje

BEOGRAD, 23. aprila 2014. (Beta) - Domaćistva treba da očekuju poskupljenje struje sa otvaranjem tržišta jer je trenutna cena u Srbiji ispod one koja omogućava investicije, izjavila je u sredu član Saveta Agencije za energetiku Srbije (AERS) LJiljana Hadžibabić.

Ona je novinarima na skupu Balkan magazina o tržištu struje rekla da će domaćinstva u julu ili neki mesec kasnije, u zavisnosti od toga kada bude usvojen novi zakon o energetici, dobiti mogućnost da promene snabdevača >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << strujom.

"Ako ne budemo cenom obezbedili da se grade nove elektrane mi ćemo doći u veliki problem sa sigurnošću snabdevanja u Srbiji. Moramo da napravimo ambijent da dodjemo do novih kapaciteta", rekla je Hadžibabić.

Domaćinstva u Srbiji sada se snabdevaju strujom kod javnog snabdevača EPS snabdevanja po regulisanoj ceni koju odobrava AERS, Taj status moći će da zadrže ukoliko žele, ali će dobiti i mogućnost da promene snabdevača.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Poskupljenje struje?

Izvor: Studio B, 23.Apr.2014

Domaćistva treba da očekuju poskupljenje struje sa otvaranjem tržišta jer trenutna cena ne omogućava investicije, izjavila je član Saveta Agencije za energetiku Srbije (AERS) Ljiljana Hadžibabić...Ona je novinarima na skupu Balkan magazina o tržištu struje rekla da će domaćinstva u julu ili...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.