Tošiba želi s našom Poštom u Rusiju

Izvor: B92, 10.Okt.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tošiba želi s našom Poštom u Rusiju

Multinacionalna kororacija "Tošiba" zaintersovana je za zajednički nastup sa Poštama Srbije na rusko tržište, izjavio je direktor tog preduzeća Milan Krkobabić.

On je rekao novinarima da će do kraja meseca biti održan opertivni sastanaka sa potpredsednikom "Tošibe" o zajedničkom nastupu u vezi automastkog sortiranja pošiljki.

Krkobavić je objasnio i da je "Tošiba", koja je poslala pismo o namerama zaintersovana da obezbedi mašine pri čemu bi softver za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << automasko sortiranje pošiljki uradili stručnjaci Pošta Srbije.

On je podsetio da Pošte Srbije već sarađuju sa tom korporacijom koja je obežbedila mašine za automasko sortiranje poštanskih pošiljki pri čemu su stručnjaci Pošta Srbije uradili softver za to.

"Tošiba ima nameru da nešto slično radi i u Rusiji i to veoma ozbiljno i u mnogo većim gabaritima od onog što smo mi odradili (u Srbiji) jer je ruska pošta izuzetno veća od naše", rekao je on.

Prema njegovim rečima, biće napravljen neuobičajen vid saradnje, jer su obično preduzeća iz Srbija bila ta "koja su kupovala pamet", a sada su domaći stručnjaci sposobni da to rade za druge.

Pošte Srbije danas su obeležile Svetski dan pošta i 175 godina postojanja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.