Teške optužbe za Ferero: Nutela je kancerogena?

Izvor: B92, 11.Jan.2017, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teške optužbe za Ferero: Nutela je kancerogena?

Kompanija Ferero pokrenula je reklamnu kampanju u pokušaju da ubedi potrošače da njihovi proizvodi, na čelu sa nutelom, nisu kancerogeni i da su bezbedni.

Proizvođač nutele, bori se protiv optužbi da palmino ulje koje koriste u njihovoj čokoladi i kremu od lešnika može da izazove rak.

U maju, evropski organ za kontrolu hrane upozorili su da kontaminant koji se nalazi u jestivom obliku može da bude kancerogen. Oni su upozorili da čak i umereno konzumiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove supstance može da predstavlja rizik za decu, dodajući da se ni male količine ne mogu smatrati bezbednim.

Palmino ulje nalazi se u stotinama brendova ove kompanije, ali je nutela do sada izazvala najveću buru reakcija kod potrošača. Nekoliko trgovinskih lanaca u Italiji i supermarketa bojkotovali su ove proizvode zbog predostrožnosti.

Kao odgovor na ove optužbe, Ferero je pokrenuo reklamnu kampanju pokušavajući da ubedi kupce da su njihovi proizvodi bezbedni.

Ferero insistira da zadrži palmino ulje u svojim proizvodima, uprkos optužbama da ono nije bezbedno, jer kako kažu, reč je o kvalitetu ne o ceni.

Ova supstanca se, kako su objasnili, koristi da bi se dobila jedna glatka tekstura, koju je nemoguće postići korišćenjem drugih ulja.

“Pravljenje nutele uz pomoć drugih ulja dovelo bi do zamene originalnog proizvoda, to bi bio korak unazad“, rekao je menadžer nabavke u Fereru.

Ferero bi mogao da koristi suncokretovo ulje, ili ulje repice, ali bi to povećalo troškove pravljenja ovog proizvoda za čak 22 miliona dolara, izračunao je Rojters. U Fereru nisu potvrdili ove brojke, jer nisu bili dostupni za komentar.

Strahovi su nastali jer se jedinjenje iz palminog ulja, kada se u obradi zagreva na 200 stepeni Celzijusa, postaje štetno po bezbednost.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nove optužbe: Nutela je kancerogena?

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jan.2017

Kompanija Ferero pokrenula je reklamnu kampanju u pokušaju da ubijedi potrošače da njihovi proizvodi, na čelu sa Nutelom, nisu kancerogeni i da su bezbjedni...Proizvođač Nutele, bori se protiv optužbi da palmino ulje koje koriste u njihovoj čokoladi i kremu od lješnika može da izazove rak...U...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Teške optužbe za Ferero: Nutela je kancerogena?

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 12.Jan.2017, 11:23

Kompanija Ferero pokrenula je reklamnu kampanju u pokušaju da ubedi potrošače da njihovi proizvodi, na čelu sa nutelom, nisu kancerogeni i da su bezbedni..Proizvođač nutele, bori se protiv optužbi da palmino ulje koje koriste u njihovoj čokoladi i kremu od lešnika može da izazove rak...U maju,...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.