Tadić: Bez stranih investicija nema zapošljavanja

Izvor: Vesti-online.com, 15.Dec.2011, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Bez stranih investicija nema zapošljavanja

Bez tri, četiri milijarde evra investicija godišnje ne možemo da obezbedimo razvoj zemlje i povećanje bruto domaćeg prozvoda kako bi se obezbedilo otvaranje novih radnih mesta, rekao je danas predsednik Srbije Boris Tadić i poručio da put prema Evropskoj uniji obezbeđuje dolazak investitora.

"Danas je borba za investicije važnija od svega", rekao je Tadić i upozorio da će privlačenje stranih investicija biti otežano ako se zaustavi evropski put zemlje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Tadić je rekao da strani investitori žele da ulažu u države koje su zone sigurnosti, a put prema Evropskoj uniji (EU) je garancija za napredak.

"Put prema EU je pretpostavka da dovedemo investitore i svi koji kažu da zbog Kosova ne treba da idemo prema EU poručuju građanima da će biti manje šansi za investicije i nova radna mesta", naglasio je Tadić.

On je, posle obilaska radova na obilaznici oko Beograda, rekao da je to najopterećeniji put u Srbiji, za 30 ili 40 odsto opterećeniji od bilo koje druge tačke na Koridoru 10 ili svim drugim putevima.

Prema njegovim rečima, dobar deo obilaznice oko Beograda je završen, ali je cilj da se na kraju izgradi pun profil autoputa.

Tadić nije želeo da licitira sa rokovima, već je izrazio očekivanje da će u relativno kratkom roku biti izgrađen poluprofil autoputa oko Beograda, kako bi 2013. godine počela izgradnja druge trake.

Onda ćemo čitavoj Srbiji i evropskom transportu obezbediti da zaobilazi centar Beograda, rasteretiti Gazelu koja je renovirana i kojoj je za pola veka produžen vek trajanja, rekao je Tadić.

On je naglasio da izgradnja infrastrukture obezbeđuje investicije i bolji životni standard.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.