TE-KO Kostalac će graditi luku za svoje potrebe

Izvor: Akter, 22.Maj.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TE-KO Kostalac će graditi luku za svoje potrebe

Preduzeće Termoelektrane i kopovi Kostolac potpisalo je danas sa Agencijom za upravljanje lukama ugovor o obavljanju lučke delatnosti koji će omogućiti izgradnju luke za sopstvene potrebe TE-KO Kostolac

Ugovor su potpisali vršilac dužnosti direktora TE-KO Kostolac Goran Horvat i direktor Agencije Vuk Perović.

Horvat je rekao da je izgradnja luke deo prve faze modernizacije i proširenja TE Kostolac, koja se od 2012. godine finansira kineskim kreditom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
"Sada su stvoreni uslovi da TE-Ko Kostolac dobije status lučkog operatera, što je važno za dobijanje potrebnih dozvola za igradnju luke", istakao je Horvat i dodao da je plan da se do septembra ili oktobra prikupi sva dokumentacija i počne izgradnja luke, koja će koštati 13 miliona evra.

Kako je objasnio, plan je da izgradnja luke traje 13 meseci, ali on očekuje da se svi poslovi završe u prvoj polovini 2016.

Luka će se koristiti, kako je kazao, za dovlačenje krečnjaka za osumporavanje blokova, kao i za odvoz pepela i gipsa koje će koristiti građevinska industrija, a kasnije, nakon proširenja kopova, i za prevoz uglja za potrebe građana.

Direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović je kazao da očekuje da zbog toga što je vodni saobraćaj jeftiniji, luku TE-KO Kostolac koriste i druge kompanije u Srbiji, a da kasnije postane i međunarodna luka.

Izvršni direktor EPS-a za proizvodnju Dragan Jovanović je rekao da je izgradnja luke za potrebe TE-KO Kostalac važna investicija i da su EPS i to preduzeće u njegovom sastavu postali bogatiji za još jednu delatnost, za šta je bilo potrebno proći mnogo "administrativnih zavrzlama".

On je dodao da će od 200.000 do 300.000 tona krečnjaka za osumporavanje blokova stizati preko te luke, kao oprema za novi blok, što će značiti velike uštede.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TE-KO Kostalac će graditi luku za svoje potrebe

Izvor: Beta Video, 22.Maj.2015

KOSTOLAC- Preduzeće Termoelektrane i kopovi Kostolac potpisalo je danas sa Agencijom za upravljanje lukama ugovor o obavljanju lučke delatnosti koji će omogućiti izgradnju luke za sopstvene potrebe TE-KO Kostolac. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

TE-KO Kostolac dobija svoju luku

Izvor: B92, 22.Maj.2015

Preduzeće TE-KO Kostolac potpisalo je sa Agencijom za upravljanje lukama ugovor o obavljanju lučke delatnosti koji omogućava izgradnju luke za sopstvene potrebe..Ugovor su potpisali vršilac dužnosti direktora TE-KO Kostolac Goran Horvat i direktor Agencije Vuk Perović...Horvat je rekao da je izgradnja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.