Svetske berze se stabilizovale posle pada

Izvor: Akter, 28.Jul.2015, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetske berze se stabilizovale posle pada

Svetske berze danas su stabilizovale pošto je usporen pad vrednosti kineskih akcija dok su investitori ohrabreni dobrim rezultatima Ju-Pi-Esa (UPS), Forda i drugih kompanija

Industrijski indeks Dau Džons i Standard end Pur 500 danas prepodne su u porastu za 0,5 odsto, dok je Nasdak 0,2 u plusu.

Evropske berze takođe su danas u plusu posle jučerašnjeg pada koji je izazvan strmoglavim gubitkom na šangajskoj berzi od 8,5 odsto, što je najveći pad na toj berzi od >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << 2007. Danas je šangajski kompozitni indeks izgubio 1,7 odsto, ali je u toku dana bio u minusu i od četiri odsto.

Nemački Daks danas je porastao za 1.06 odsto, britanski FTSE 100 ua 0,77 odsto, francuski CAC-40 za 1.01 odsto, a evropski Stoks 50 za 1,05 odsto.

Vrednosti akcija američke poštanske kompanije UPS-a porasle su za 4,5 odsto pošto je njen profit u drugom tromesečju iznosio 1,23 milijarde dolara, zahvaljujući dobrom poslovanju u inostranstvu. Proše godine je u istom periodu ta kompanija zaradila 454 miliona dolara. UPS se vidi i kao pokazatelj stanja svetske privrede jer ima značajnu ulogu u transportu robe širom sveta.

U drugom tromesečju je Ford imao dobar rezultat pošto mu je profit porastao za 44 odsto zahvaljući dobroj prodaji širom sveta i većoj ceni terensko-sportskih vozila. Akcije Forda su porasle za dva odsto.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Svetske berze se stabilizovale posle pada

Izvor: Blic, 28.Jul.2015

Svetske berze danas su stabilizovale pošto je usporen pad vrednosti kineskih akcija dok su investitori ohrabreni dobrim rezultatima Ju-Pi-Esa (UPS), Forda i drugih kompanija...Industrijski indeks Dau Džons i Standard end Pur 500 danas prepodne su u porastu za 0,5 odsto, dok je Nasdak 0,2 u plusu...Evropske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.