Svetska banka pohvalila vladine reforme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2016, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska banka pohvalila vladine reforme

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa direktorkom za strateška i operativna pitanja Svetske banke Mariam Šerman koja je pohvalila reforme srpske vlade, pre svega u domenu finansijske stabilnosti očuvane kroz proces fiskalne konsolidacije, kao i pravac razvoja u kojem Srbija ide.

Jedna od glavnih tema susreta bio je program nove Vlade Srbije i podrška koju Svetska banka pruža novom mandataru Aleksandru Vučiću.

Posebna pažnja posvećena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je procesu restrukturiranja javnih i državnih preduzeća EPS-a, RTB Bora i Resavice, u kojem Svetska banka aktivno učestvuje u saradnji sa resornim ministarstvima.

Premijer Vučić i direktorka Šerman razgovarili su i o predstojećem Samitu zemalja Zapadnog Balkana u Parizu, kao i akcionom planu za sprovođenje takozvanih mekih mera za implementaciju trgovinske i infrastrukturne povezanosti, koji će Svetska banka predstaviti na ovom Samitu.

Direktorka Šerman najavila je dolazak predsednika Svetske banke dr Džima Kima u Beograd u drugoj polovini septembra. Prioritetna tema, koja će biti razmatrana tokom ove posete, biće jačanje sistema obrazovanja u Srbiji, pre svega unapređenje programa ranog obrazovanja dece, koji će biti realizovan u saradnji sa fondacijom Novaka Đokovića.

Susretu je prisustvovala i regionalna direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin, njoj i Šermanovoj zahvalio na ogromnoj podršci koju je Svetska banka do sada pružila u procesu sprovođenja reformi u Srbiji i istakao da će Vlada Srbije i u novom mandatu činiti sve kako bi uspešno realizovala neophodne reformske procese, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUSRET U VLADI: Vučić se sastao sa predstavnicima Svetske banke

Izvor: Kurir, 27.Jun.2016

...Sastanak je održan u zgradi Vlade Srbije..Foto: Tanjug/Rade Prelić..Autor: Tanjug,Foto: Tanjug Rade Prelić

Nastavak na Kurir...

Vučić sutra sa članovima borda direktora EBRD

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jun.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u utorak, 28. juna sa članovima borda direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)...Kako je saopšteno iz Vlade Srbije premijer Vučić će se sastati sa članovima borda direktora EBRD u zgradi vlade u 7.30...(Telegraf.rs / Tanjug)..

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.