Svega 1.700 srpskih kompanija ima stabilan izvoz

Izvor: GdeInvestirati.com, 30.Jan.2015, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svega 1.700 srpskih kompanija ima stabilan izvoz

BEOGRAD - Srpski izvoznici zabeležili su pad od skoro 40 odsto u odnosu na 2008, tako da svega oko 1.700 srpskih kompanija ima stabilan plasman u izvozu, što je veoma malo ako se ima u vidu da u Srbiji posluje oko 370.000 pravnih lica, izjavio je Tanjugu konsultant u okviru Mreže za poslovnu podršku Dragoljub Rajić.

U takvim uslovima domaćim kompanijama je, kako je predočio, veoma teško da opstanu, da održe poslovanje i nivo zaposlenosti, da ne dođe do bankrota >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << firmi.

"Kriza je nametnula firmama da prošire bazu klijenata, da rade sa što više partnera, kako bi opstale u ovim teškim uslovima", rekao je Rajić.

Naglašavajući da zbog toga u Srbiji mora da se promeni privredni ambijenti i da te promene moraju da budu mnogo brže, sagovornik Tanjuga je ukazao da u tom cilju mora da se promeni čitav niz zakona koji se odnose na privredu.

Pojedini propisi, zbog toga što se ne radi na njihovoj promeni i prilagođavanju, koče poslovanje, nameću visoke troškove i birokratizuju rad firmi i to je ono što mora po krakom postupku da se menja, mišljenja je Rajić.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.