Sve više radnika radi na crno

Izvor: Vesti-online.com, 17.Nov.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više radnika radi na crno

Direktor Inspektorata za rad Predrag Peruničić ocenio je da u Srbiji 20 odsto od ukupnog broja radnika radi na "crno" i istakao da je broj radnika na "crno" veći nego prošle godine.

On je rekao da taj ispektorat prilikom kontrola pronađe pet do sedam odsto radnika koji rade na "crno", od ukupnog broja koje zateknu na mestu rada.

Za prvih 10 meseci ove godine bilo je 5.098 zatečenih radnika na faktičnom radu, a od toga sa 3.550 je zaključen ugovor o radu nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nadzora inspekcije, rekao je Peruničić.

On je rekao da problem predstavljaju i fantomske firme koje nisu prijavljene, a zapošljavaju od 30 do 50 ljudi, dodajući da u takvim slučajevima Inspekcija rada nije nadležna.

Peruničić je dodao da je rad na crno kompleksan problem, koji Inpekcija ne može sama da reši.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.