Sutra tender za Železaru Smederevo

Izvor: B92, 30.Okt.2014, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra tender za Železaru Smederevo

Vlada Srbije donela je danas odluku o pokretanju inicijative za privatizaciju Privrednog društva za proizvodnju i preradu čelika "Železara Smederevo".

Agencija za privatizaciju će sutra objaviti poziv investitorima da u roku od 30 dana pošalju pisma o zainteresovanosti za učešće u privatizaciji "Železare Smederevo", navodi se u saopštenju sa sednice Vlade.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je ranije danas da će sve procedure biti završene do februara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sledeće godine, a da će Železara punim kapacitetom raditi već u maju ili junu.

"Država će preuzeti sve dugove Železare, u visini od oko 370 miliona evra", rekao je premijer.

Vučić je dodao da će država učiniti sve što može, jer problem Železare u Smederevu ne može da se reši bez pomoći države i da se pronađe dobar investitor.

Vučić se ove nedelje prilikom posete Londonu sastao sa rukovodstvom američke kompanije Esmark, koja je zainteresovana za preuzimanje železare Smederevo, posle kojeg je izjavio da je dogovor veoma blizu.

Esmark je istog dana najavio da će se prijaviti na tender za psodaju Železare Smederevo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlada odlučila - Železara se privatizuje

Izvor: Mondo, 30.Okt.2014

Vlada Srbije donela je danas odluku o pokretanju inicijative za privatizaciju Privrednog društva za proizvodnju i preradu čelika "Železara Smederevo."..Foto: Petar Stojanović, MONDO..Agencija za privatizaciju će sutra objaviti poziv investitorima da u roku od 30 dana pošalju pisma o zainteresovanosti...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.