Sutra počinje isplata dugova poljoprivrednim penzionerima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2011, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje isplata dugova poljoprivrednim penzionerima

BEOGRAD -

U Srbiji sutra počinje isplata poslednje rate duga poljoprivrednim osiguranicima, koji će u proseku primiti 29.072 dinara sa pripadajućom kamatom, što naravno znači da će neko dobiti nešto više ili nešto manje od te sume, rečeno je danas Tanjugu u Kabinetu potpredsednika vlade Jovana Krkobabića.

Pravo na četvrtu ratu duga ostvarilo je 211.108 penzionera - zemljoradnika.

Isplata će trajati malo duže, jer reč je o korisnicima koji mahom nemaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tekuće račune i zbog toga im se novac donosi na kućnu adresu, a zakon nalaže da poštar ne sme da ima u tašni više od pola miliona dinara, tako da će se desiti da će u neka sela morati da dođe dva i više puta.

U Kabinetu potpredsednika vlade su napomenuli da broj onih koji će ovu poslednju ratu duga dobiti - nije konačan, jer postoji bar još 10.000 naslednika korisnika poljoprivrednih penzija koji će to pravo obezbediti i za njih je novac rezervisan.

Vlada Srbije je prošle nedelje usvojila zaključak o isplati zaostalih penzija poljoprivrednim penzionerima, prema kojem je Ministarstvo finansija obavezano da fondu PIO doznači 7,5 milijarde dinara za isplatu zaostalih penzija poljoprivrednicima od januara 2006. do 16. decembra 2011. godine.

Reč je o isplati duga nastalog do 2006. godine, kada ja Zakonom o javnom dugu prema zemljoradnicima bila predviđena isplata tog dugovanja u četiri rate.

Dug će biti isplaćen sa pripadajućom kamatom od 8,5 odsto, od 1. juna 2006. godine, a u slučaju da je neko od korisnika preminuo ovaj dug primiće njihovi naslednici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.