Super ponuda za prelaz CHF u EUR

Izvor: B92, 27.Mar.2015, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Super ponuda za prelaz CHF u EUR"

Sosijete ženeral banka saopštila je da je spremna za primenu četiri modela Narodne banke Srbije za olakšanje otplate svojim klijentima kredita u švajcarcima.

Klijenti Sosijete ženeral banke koji imaju kredite u švajcarskim francima mogu da zakažu sastanak sa svojim ličnim bankarom koji će im predstaviti pripremljene modele i efekte svake od predloženih opcija i posavetovati ih koje rešenje im najviše odgovara kako bi što lakše otplatili kredit.

Navedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, takođe, da je banka pripremila rešenje za svoje klijente, korisnike kredita u švajcarskim francima, kojima su mesečne rate, kao i ostatak duga uvećani usled jačanja kursa švajcarskog franka u januaru ove godine.

Ti klijenti mogu da kontaktiraju Korisnički centar, zakažu sastanak sa svojim ličnim bankarom koji će im predstaviti pripremljene modele i efekte svake od predloženih opcija i posavetovati ih koje rešenje najviše odgovara njihovim potrebama i mogućnostima.

Član Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke, Pjer Bosk, izjavio je da je cilj banke da klijentima olakša otplatu kredita i omogućimo im da umanje iznos rate koju plaćaju u ovom trenutku, odnosno da je svedu približno na nivo koji su plaćali pre rasta švajcarskog franka.

"Još je važnije da se zaštite od rizika eventualnog daljeg rasta vrednosti te valute, pa je naš savet klijentima da ostatak duga konvertuju u evro. Kako bismo ih dodatno stimulisali da to učine, ponudićemo im uslove još povoljnije od onih koje je propisala Narodna banka Srbije. Naravno, ukoliko odluče da otplatu ipak nastave u švajcarskim francima, spremni smo da im izađemo u suret, u skladu sa Odlukom NBS", izjavio je Bosk, navedeno je u saopštenju Sosijete ženeral banke.

Banka je, takođe, napomenula da ona nikada nije menjala jednom ugovorene uslove, pa se na nju ne odnosi deo Odluke NBS kojim se nalaže bankama da sredstva naplaćena po osnovu jednostranog povećanja kamate klijentima vrate u vidu delimične prevremene otplate.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.