»Šume RS« ponovo u plusu

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2015, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Šume RS« ponovo u plusu

BANJALUKA - Risto Marić kao da je birao kad da sjedne na čelo “Šuma Republike Srpske” - poslije dugo vremena javno preduzeće poslovalo je sa 641 hiljadom maraka dobitka

Prvo pojavljivanje u medijima novog socijaliste u fotelji direktora “Šuma” ipak nije prošlo samo u hvalisanju. Šest gazdinstava i dalje je u minusu – ukupno dva miliona i sto hiljada maraka. Ipak, nema smjena jer, po Mariću, gubitaši to baš i nisu u potpunosti dok ne ispostave i posljednji račun.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
“Sam rezultat za šest mjeseci ne može biti osnovni pokazatelj za promjenu rukovodioca u organizacionim jedinicama.  Završni račun na kraju fiskalne godine će da pokaže ko su ti koji su neodgovorno djelovali i radili u svojim šumskim gazdinstvima”, rekao je  Risto Marić, v.d. Direktora JP “Šume Republike Srpske”.

Bez obzira ko rukovodi – u javnom preduzeću i dalje su prisutni stari problemi. Otežana likvidnost, sporna potraživanja su i dalje nenaplativa, Šume još kasne sa isplatom naknada opštinama. Nadzorni odbor sa novim direktorom o rješenjima je raspravljao tri puna sata – na kraju je usvojen novi akciono/dinamički plan za izlazak iz krize, ko zna koji po redu.

“Ovim dinamičkim planom su utvrđeni nosioci aktivnosti izvršenja pojedinih mjera, zatim vremenski rokovi i drugi podaci su precizirani u okviru ovog dinamičkog plana”, izjavio je Goran Zubić, pomoćnik ministra za šumarstvo u Vladi RS.

Risto Marić tvrdi da su gubitaši prepolovili minus u odnosu na kraj prošle godine. Njegov prethodnik  krajem juna je zbog minusa smijenio direktore šumskih gazdinstava “Zelengora” iz Kalinovika i “Birač” iz Vlasenice. Dragan Grabovac rekao je kako su oni prvi u redu.

Marić očigledno povlači ručnu tako da direktori nemaju čega da se boje naredna četiri mjeseca.

(ATV)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.