Struja od danas skuplja za 12 odsto

Izvor: Akter, 01.Avg.2015, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struja od danas skuplja za 12 odsto

Struja u Srbiji od danas je skuplja 12 odsto.Prosečan mesečni račun za struju od oko 2.500 dinara nakon ovog poskupljenja građani će plaćati za oko 300 dinara više

U okviru poskupljenja od 12 odsto, povećanje regulisane cene struje iznosiće u proseku 4,5 odsto, a ostatak se odnosi na akcizu na električnu energiju, koja se uvodi, i koja će iznositi 7,5 odsto.

Do poskupljenja struje je došlo posle dogovora između Vlade Srbije i Međunarodnog monetarnog fonda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kojim je predviđeno da je to neophodno da bi cena tog energenta u narednom periodu dostigla tržišni nivo.

EPS je ranije saopštio da će i pored najnovijeg poskupljenja, cena elektricne energije za domaćinstva u Srbiji i dalje biti najniža u regionu i Evropi.

Struja u Srbiji za potrošače koji se snabdevaju po regulisanim cenama prethodno je poskupela 1. avgusta 2013. godine za 10,9 odsto za domaćinstva i 12,8 odsto za privredu.

Nakon tog poskupljenja prosečna cena jednog kilovat sata za domaćinstva, bez poreza na dodatu vrednost (PDV) iznosila je 6,148 dinara.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Nemojte da vas iznenadi sledeći račun za struju

Izvor: Vesti-online.com, 01.Avg.2015

Struja u Srbiji od danas je skuplja za 12 odsto...Prosečan mesečni račun za struju od oko 2.500 dinara nakon ovog poskupljenja građani će plaćati za oko 300 dinara više...U okviru poskupljenja od 12 odsto, povećanje regulisane cene struje iznosiće u proseku 4,5 odsto, a ostatak se odnosi na...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.