Stopa nezaposlenosti porasla u SAD

Izvor: Akter, 19.Sep.2014, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stopa nezaposlenosti porasla u SAD

Stopa nezaposlenosti porasla je u skoro polovini država u SAD u avgustu, iako su mnogi poslodavci nudili nova radna mesta

Nezaposlenost je porasla u 24 države, smanjila se u 15 i ostala ista u 11 američkih država. Veća stopa zapošljavanja je zabeležena u 35 država, a smanjena u 15, navodi se u saopštenju.

Analitičari ocenjuju da nezaposlenost može da raste i kad se otvaraju nova radna mesta jer ljudi koji traže posao, ne mogu odmah da ga nađu. Dodali >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << su da je avgust kao mesec godišnjih odmora, mesec kada se najmanje traži novi posao.

U Džordžiji je bila najveća stopa nezaposlenosti od 8,1 odsto, zatim sledi Misisipi sa stopom od 7,9 dosto.

Američka privreda otvorila je više od 200.000 radnih mesta u prvih pet meseci ove godine, a takav trend je poslednji put viđen tokom tehnološkog buma 1999-2000.

To je znak da se spori oporavak prvih godina posle velike recesije polako ubrzava, navodi agencija AP.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Stopa nezaposlenosti porasla u polovini država SAD

Izvor: Blic, 20.Sep.2014, 01:33

Stopa nezaposlenosti porasla je u skoro polovini država u SAD u avgustu, iako su mnogi poslodavci nudili nova radna mesta, saopštilo je američko Ministarstvo za rad...Nezaposlenost je porasla u 24 države, smanjila se u 15 i ostala ista u 11 američkih država. Veća stopa zapošljavanja je zabeležena...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.