Što pre privatizovati Ulcinjsku rivijeru

Izvor: B92, 19.Jun.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Što pre privatizovati Ulcinjsku rivijeru"

Podgorica -- Crnogorski Savet za privatizaciju zadužio je Tendersku komisiju za valorizaciju turističkih lokaliteta da što pre objavi privatizaciju "Ulcinjske rivijere".

Tendersku komisiju za valorizaciju turističkih lokaliteta treba u što skorijem roku da objavi javni poziv za davanje u dugoročni zakup zemljišta u državnoj svojini i dela objekata u svojini Hotelsko-turistučkog preduzeća "Ulcinjska rivijera".

Na današnjoj sednici Saveta izraženo je zadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog činjenice da postoji interesovanje renomiranih svetskih kompanija za kvalitetnu valorizaciju ovog državnog resursa i strateško partnerstvo.

Vlada Crne Gore predvidela je Planom privatizacije za 2017. godinu privatizaciju HTP "Ulcinjska rivijera" ;putem međunarodnog tendera, prodajom akcija, dokapitalizacijom ili dugoročnim zakupom.

Minimalna prosečna godišnja cena zakupa objekata i zemljišta kompleksa HTP "Ulcinjska rivijera", za period trajanja zakupa od 30 godina, iznosi 3,5 odsto od ukupnih projektovanih godišnjih prihoda predmeta tendera, pri čemu prosečni godišnji iznos zakupnine, obračunat po tom osnovu ne može biti niži od 450.000 evra.

Uslov je, kako je saopšteno, da ;investicioni program mora predvideti unapređenje kvaliteta i poslovanja postojećih objekata ovog turističkog kompleksa do nivoa četiri međunarodne zvezdice i izgradnju novih objekata, tako da nakon ispunjenja Investicionog programa kompleks bude kapaciteta minimum 600 soba kvaliteta četiri međunarodne zvezdice.

Takođe je uslov da vrednost Investicionog programa mora predvideti minimalna ulaganja ponuđača u rekonstrukciju i adaptaciju postojećih turističkih objekata, izgradnju novih i upravljanje istim u skladu sa najvišim internacionalno usvojenim standardima kvaliteta, u iznosu ne manjem od 10 miliona evra i to u prvih pet godina zakupa.

Svi objekti, uključujući i one koji će biti izgrađeni, po isteku zakupa ostaju u vlasništvu države Crne Gore, zaključeno je na sednici Saveta za privatizaciju, kojom je predsedavao premijer Duško Marković.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Crna Gora: Uskoro poziv za ponude za privatizaciju Ulcinjske rivijere

Izvor: Blic, 20.Jun.2017, 00:48

Crnogorski Savet za privatizaciju i kapitalne projekte zadužio je Tendersku komisiju za valorizaciju turističkih lokaliteta da u što skorijem roku objavi javni poziv za davanje u dugoročni zakup zemljišta u državnoj svojini i dela objekata u svojini Hotelsko-turistučkog preduzeća "Ulcinjska rivijera"...Na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.