Stigli i najmoćniji Arapi, saopštiće važne vesti

Izvor: B92, 19.Feb.2017, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigli i najmoćniji Arapi, saopštiće važne vesti

Abu Dabi -- U Abu dabiju je otvaren veliki međunarodni Sajam naoružanja i vojne opreme IDEX, čemu su prisustvovali dvojica najmoćnijih vođa Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Reč je o prestolonasledniku Abu Dabija Mohamed bin Zajed al Nahjan i vladaru Dubaija šeik Mohamed bin Rašid Al Maktum,

Zajedno sa njima došao je i predsednik Sudana Omar al Bašir.

Oni su posmatrali vojnu smotru koja je uključivala eksplozije, mlazne avione i helikoptere za ovu izložbu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i konferenciju o vojnoj opremi i naoružanju IDEX. Sajam se organizuje svake dve godine u Abu Dabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Araskih Emriata.

Al Bašir je došao na vlast 1989. godine u vojnom udaru i jedini je šef države optužen za genocid u Međunarodnom krivičnom sudu.

Oko 1.235 kompanija iz 57 zemalja izlažu na ovom sajmu, najvećem takvom sajmu u regionu. Ove godine sajam traje od 19. do 23. februara.

Ujedinjeni Arapski Emirati će tokom Sajma 2017. objaviti dogovorene sporazume o kupovini oružja. Na prethodnom sajmu 2015. godine UAE su objavile sporazume vredne pet milijardi dolara, 30 odsto više nego 2013. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.