Stevanović: Ne očekujem masovne štrajkove posle 31. maja

Izvor: Blic, 29.Maj.2015, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevanović: Ne očekujem masovne štrajkove posle 31. maja

Državni sekretar u Ministarstva privrede Dragan Stevanović izjavio je večeras da ne očekuje masovne štrajkove radnika posle 31. maja i dodao da tog dana neće većina preduzeća otići u stečaj.

"Ne očekujem proteste, ne zato što ne želim da se dese, već je vlada odlučila da stavi tačku na agoniju koja je stvarana decenijama unazad, a ovo je koncept koji će dugoročno obezbediti stabilnu budućnost", rekao je Stevanović za B92.

Prema njegovim rečima, država >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će započeti proces sprovesti do kraja.

On je rekao da je država svesna da ima problema u Zakonu o stečaju i da su izmene tog zakona u proceduri.

"Radnici ne treba da očekuju iluziju i demagogiju već moraju da budu svesni okolnosti i da uzmu socijalni program koji im se nudi", rekao je Stevanović.

Kako je rekao, ne može se narediti radnicima da ne štrajkuju, ali na ulici se neće rešiti ništa.

"Nece izbrisati gubitke i promašaje koji su godinama stvarani. Radnici se boje neizvesnosti u koju ulaze, ali moraju da se oslobode okova u kojima se nalaze decenijama", rekao je Stevanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.