Stefanović: Vučić prošao poligraf

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Nov.2015, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Vučić prošao poligraf

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prošao poligrafsko testiranje, povodom optužbi koje su o njemu iznesene u dnevnom listu Kurir.

Ministar je istovremeno najavio da će policija sprovesti detaljnu i brzu istragu, koja će pokazati ko je i sa kakvim ciljem organizovao širenje laži protiv premijera i pokušaj destabilizacije zemlje.

"Vučić je odgovarao na pitanja da li je ikada >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sreo Aleksandra Kornica, koji se s njim u tekstu navodno sastao u nekom podrumu, da li mu je ikada nudio novac, stranačku funkciju ili bilo šta drugo da bi lažno optužio nekoga. Na sva ta pitanja odgovorio je sa "ne" i detektor laži pokazao je da premijer govori istinu", rekao je Stefanović danas na vanrednoj konferenciji za novinare.

Kako je dodao premijer nikada nije sreo Kornica, niti je ikada sedeo s njim bilo gde, "a ponajmanje u kafani".

Ministar je objasnio da je na osnovu zahteva Višeg tužilaštva u Beogradu za prikupljanje obaveštenja povodom današnjih navoda dnevnog lista Kurir Vučić samoinicijativno dao iskaz policiji, kao i da je dobrovoljno ispitan na poligrafu, odnosno detektoru laži.

Stefanović je naveo da je premijer pokazao da je običan građanin Srbije, kao svaki od nas, da se odazvao i podvrgao ispitivanju na detektoru laži i dokazao da su mu istina i pravda preči od bilo kakve funkcije.

Stefanović je, pored istrage ko je i sa kakvim ciljem organizovao širenje laži protiv premijera i pokušaj destabilizacije zemlje, najavio i ispitivanje bivšeg direktora Kurira.

"Policija će tokom dana pokušati da dođe i do Aleksandra Kornica, da ga saslušamo i nakon podnošenja izveštaja očekujem da će se tužilaštvo izjasniti o našem radu i kvalifikaciji dela", podvukao je Stefanović.

Ministar je poručio da će policija pokazati da je Srbija pravna država kojom neće vladati kriminalci, kao i da će sprečiti destabilizaciju zemlje.

U vezi s tim Stefanović je dodao i da je danas policija privela S. M. koji je, kako je rekao, osam puta u poslednja 24 sata zatečen kako nadgleda porodični dom kuće premijera Aleksandra Vučića.

On je rekao da je reč o osobi rođenoj 1973., koja je bila pripadnik policije Republike Srpske i Srbije do 2009., a da je poslednjih godina u vezi sa barsko-budvanskom kriminalnom grupom.

Ta osoba je, istakao je Stefanović, i bivši pripadnik obezbeđenja Luke Đurovića, izvršioca najtežnih krivičnih dela, koji je ubijen 2013.

Đurović je, kako je podsetio Stefanović, bio u bliskoj vezi sa Lukom Bojovićem.

Prilikom privođenja, preneo je Stefanović, ta osoba nalazila se u vozilu "audi A8" beogradskih registarskih oznaka.

Kako je istakao, S.M. je posle privođenja više puta promenio iskaz, a poslednji put je rekao da to radi za nečiji račun.

„U toku je intenzivna policijska akcija, s ciljem da se to rasvetli. Maksimalno su pojačane mere bezbednosti zbog ozbiljnosti situacije i za premijera i druge državne funkcionere za koje se smatra da mogu biti ugroženi", naglasio je Stefanović.

On je dodao da kada pripadnik jedne tako ozbiljne kriminalne grupe osam puta za 24 sata zatečen kod premijerovog doma onda je jasno da to ne radi iz dobrih namera.

Stefanovcih je naglasio da su vlasti zainteresovane za detaljnu i brzu istragu, i da će ona pokazati koji su motivi.

Premijer Srbije danas je dao iskaz u policiji povodom optužbi koje su iznete u današnjem izdanju dnevog lista Kurir da je, zajedno sa svojim bratom Andrejem Vučićem, glavnim i odgovornim urednikom Informera Draganom J. Vučićevićem, i direktorom tog lista Damirom Dragićem navodno pokušao da nagovori i primora bivšeg direktora Kurira Aleksandra Kornica da lažno optuži vlasnika Kurira Aleksandra Rodića.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.