Stanovi u travnju najviše poskupjeli u Puli

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Maj.2015, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanovi u travnju najviše poskupjeli u Puli

ZAGREB - Prema podacima portala Crozilla.com, cijene stanova u travnju su na godišnjoj razini najviše narasle u Puli, a pale u Dubrovniku i Šibeniku.

U Puli se tijekom travnja za četvorni metar stana tražio prosječno 1.321 euro, što je 7,1 posto više nego prije godinu dana.

Istodobno, Dubrovnik i Šibenik bili su gradovi u kojima su prema podacima portala Crozilla.com cijene na godišnjoj razini pale za 7,3 posto. Pri tome tražena cijena kvadrata stana u Dubrovniku >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << bila 3.116 eura, a u Šibeniku 1.389 eura.

Mjesečni pad cijena od 0,5 posto tijekom travnja je zabilježen u Osijeku, Rijeci i Šibeniku. Prosječne tražene cijene kvadrata riječkih stanova iznosile su 1.362 eura, šibenskih 1.389 eura, dok su u Osijeku cijene stanova u prosjeku iznosile 988 eura po metru kvadratnom.

Najveći mjesečni pad travanjskih cijena zabilježen je u Bjelovaru, gdje je promjena od 1,2 posto donijela prosječne tražene cijene od 858 eura po metru kvadratnom.

Zagrebačke su cijene na mjesečnoj razini porasle za 1,1 posto, dok na godišnjoj razini bilježe porast od 1,3 posto, a prema podacima portala Crozilla.com, prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 1.581 euro.

U Splitu je tijekom travnja zabilježen porast cijena od 0,5 posto, a za jedan se kvadrat stana u prosjeku tražilo 2.189 eura.

Porast cijena stanova tijekom travanja zabilježen je i u Varaždinu, za 0,4 posto, a za jedan se tamošnji metar kvadratni u prosjeku tražio 1.121 euro.

Mjesečni porast cijena stanova od 2,3 posto zabilježen je u Zadru gdje je, prema podacima portala za nekretnine Crozilla.com, prosječna tražena travanjska cijena iznosila 1.874 eura po metru kvadratnom.

Zagreb i Split tijekom travnja bili su na vrhu liste potencijalnih domaćih i stranih kupaca koji su putem portala Crozilla.com pretraživali stanove, a potom slijede područja Rijeke, Osijeka, Zadra, Pule i Šibenika.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.