Standar & Poors povisio rejting Kipra

Izvor: GdeInvestirati.com, 25.Okt.2014, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Standar & Poor's povisio rejting Kipra

NIKOZIJA - Američka rejting agencija Standard & Poor's povisila je kreditni rejting Kipra za jedan stepen na "B+".

Agencija je kao razlog odlike navela posvećenost kiparske vlade sprovođenju uslova iz paketa pomoći i bolji od očekivanog privredni rast.

Prognoza kreditnog rejtinga Kipra ocenjena je kao stabilna, dok dobar ekonomski napredak na Kipru neutrališu brojni izazovi u bankarskom sektoru, koji je i dalje preopterećen visokim nivoom "loših" >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << zajmova, prenosi agencija AP.

S&P je, takođe, pozdravio očekivanu manju recesiju na Kipru ove godine, odnosno ekonomsko usporavanje od tri odsto, što je za 0,8 odsto manje u odnosu na prvobitne prognoze.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.