Šta plaši ulagače?

Izvor: GdeInvestirati.com, 28.Feb.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta plaši ulagače?

BRISEL - Predsednik EIB, Verner Hojer, kaže da su investitori obeshrabreni da ulažu u evropske infrastrukturne projekte zbog birokratije i manjka budžetskih reformi.

"Kada pitam potencijalne investitore šta je to što ih plaši, oni kažu propisi i birokratija", izjavio je Hojer, a prenosi američka agencija AP.

Prema Hojerovim rečima, EIB će obezbediti osnivački kapital za novi investicioni fond Evropske unije "težak" 315 milijardi evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << iz kog će se odobravati krediti za rizičnije strateške projekte, poput energetskih mreža i širokopojasnog interneta.

Hojer, međutim, tvrdi da osnivački kapital EIB-a neće biti dovoljan ako planovi "ne budu praćeni ambicioznim procesom reformi", prvenstveno budžetskim reformama u Evropskoj uniji i njenim državama članicama.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.