Srpsko-ruski centr i Tigar dogovorili saradnju

Izvor: B92, 19.Avg.2017, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko-ruski centr i "Tigar" dogovorili saradnju

Pirot -- Predstavnici Srpsko-ruskog humanitarnog centra iz Niša posetili su Kompaniju ''Tigar'' u Pirotu gde su razgovarali o poslovanju i budućoj saradnji.

Direktor "Tigra" Vladimir Ilić rekao je da je reč o veoma značajnoj poseti čiji je cilj da se upoznaju sa poslovanjem i proizvodnim pogonima i mogućnostima otvaranja ruskog tržišta.

"Već smo obavili neke razgovore o tome. Razmenićemo i neka iskustva oko mogućih obuka za naše radnike obezbeđenja i reagovanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u hitnim situacijama. Razgovarali smo o i trening obukama i nekim partnerstvima", rekao je Ilić.

On je dodao da su dogovorili prezentaciju proizvoda te kompanije u Rusiji i dodao da "Tigar" ne plasira svoje proizvode na tržištu Rusije, iako Srbija ima carinske olakšice,.

Direktor Srpsko-ruskog humanitarnog centra Bojan Glamočlija je rekao da su razgovarali o obukama i treninzima i da imaju odlične mogućnosti za obuku vatrogasaca, spasilaca i civilne zaštite.

"Ima ovde dosta industrijskih vatrogasaca, a naš Centar će pomoći sa svim svojim kapacitetima. Mislim da će biti odlična saradnja. Sarađujemo sa Ministarstvom za vanredne situacije Ruske federacije. Videli smo proizvode koje ćemo pokušati da prosledimo u Rusiji",rekao je Glamočlija.

Predstavnicima Centra prikazana je pokazna vežba Vatrogasne jedinice "Tigar" obezbeđenja, a obišli su i pogone fabrika obuće i tehničke gume.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.