Srpski vozač za života provede ŠEST MESECI na semaforu, a košta ga PAPRENO

Izvor: Blic, 26.Maj.2017, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski vozač za života provede ŠEST MESECI na semaforu, a košta ga PAPRENO

Prosečan vozač u životu provede šest meseci čekajući na semaforu, a samo jedan minut čekanja košta ga 3 dinara.

Ovo je rezultat istraživanju finansijskog portala Kamatica, koji je želeo da izračuna koliki je trošak na godišnjem nivou i kolika bi bila ušteda kada bi se neoptimizovani semafori uklonili.

Jedan od najvećih potrošača su semafori, kaže za finansijski portal Kamatica Dušan Uzelac.

- Veliki broj semafora nije u funkciji od kada su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postavljeni, dok je nekolicina prestala da radi tokom vremena. Najveći trošak je gorivo, a ukoliko se uzme u obzir da se u istom trenutku zaustavi više vozila, trošak od 3 dinara se množi sa ukupnim brojem automobila - smatra on.

Crveno svetlo u proseku zaustavi četiri automobila. Čekanje na jednom semaforu košta vozače do 10.000 dinara dnevno. U Srbiji ima skoro 1.000 semafora koji nisu u funkciji ili su potpuno nepotrebni.

Na godišnjem nivou na ime goriva i amortizacije vozila usled neoptimizovanih semafora potrošimo 30 miliona evra, a ako na ovaj iznos dodamo trošak izgubljenog vremena od 20 miliona evra, na kraju nas čekanje na semaforima košta 50 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vozači u Srbiji izgube šest meseci života čekajući na semaforima

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2017

Prosečan vozač u životu provede šest meseci čekajući na semaforu, a samo jedan minut čekanja košta ga tri dinara...Ovo je rezultat istraživanja finansijskog portala Kamatica, koji je želeo da izračuna koliki je trošak na godišnjem nivou i kolika bi bila ušteda kada bi se neoptimizovani...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.