Srpske kompanije idu u Rusiju

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2017, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske kompanije idu u Rusiju

Privredna komora Srbija i Razvojna agencija Srbije organizuju učešće domaćih kompanija na Međunarodnom ekonomskom forumu (SPIEF’17) koji će se održati od 1. do 3. juna u Sankt Peterburgu u Rusiji.

Na forumu u Rusiji biće predstavljen investicioni potencijal i uslovi poslovanja u Srbiji, jednoj od vodećih investicionih destinacija u centralnoj i istočnoj Evropi.

U okviru privredne delegacije Srbije na Međunarodnom ekonomskom forumu učestvovaće oko 10 kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz oblasti prehrambene, građevinske, avio industrije, energetike, telekomunikacija, saobraćaja.

Peterburški skup biće odlična prilika za privredu Srbije da predstavi potencijal međunarodnoj poslovnoj zajednici, upozna se sa globalnim ekonomskim trendovima i uspostavi kontakte sa potencijalnim poslovnim partnerima iz celoga sveta.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu u protekle dve decenije postao je ključno mesto okupljanja predstavnika poslovne zajednice iz celog sveta i razmatranja ekonomskih problema i izazova sa kojima se suočava Rusija, tržišta u razvoju i svetska privreda u celini.

Ove godine, Srbija i Indija su jedine dve zemlje gosti koje učestvuju na ovoj prestižnoj manifestaciji.

Centralna tema ovogodišnjeg Foruma je "U  potrazi za novom ravnotežom u globalnoj ekonomiji", a u zvaničan program foruma uvršten je panel "Srbija-Rusija perspektive ekonomske saradnje".

Prošlogodišnji Forum je  okupio  više od 12.000 učesnika iz 133 zemlje, uključujući predsednike država i vlada, ministre, ekonomiste i poslovne ljude iz celog sveta, a ove godine očekuje se još  veći broj učesnika, privrednih i političkih delegacija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Deset naših kompanija traži posao u Rusiji

Izvor: B92, 26.Maj.2017

Deset srpskih kompanija iz najvažnijih oblasti privrede učestvovaće na Međunarodnom ekonomskom forumu, koji će biti održan od 1. do 3. juna u Sankt Peterburgu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.