Srbija se zadužila za još skoro milijrdu dinara

Izvor: Beta, 02.Okt.2014, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija se zadužila za još skoro milijrdu dinara

BEOGRAD, 2. oktobra 2014. (Beta) - Uprava za javni dug Srbije prodala je u četvrtak na aukciji 33,32 odsto ponudjenih šestomesečnih državnih zapisa u vrednosti oko 999,7 miliona dinara.

Kako je objavljeno na sajtu te uprave (javnidug.gov.rs), dužničke hartije prodate su po stopi prinosa od 7,24 odsto godišnje, a na naplatu dospevaju 2. aprila 2015. godine.

Potražnja za obveznicama iznosila je oko 1,3 milijardi milijardi dinara, što je 43,32 odsto obima ponudjenje emisije >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << od ukupno tri milijardi dinara.

Naredna aukcija državnih hartija od vrednosti zakazana je za 14. oktobar kada će na prodaju biti ponudjene trogodišnje obveznice denominovane u evrima ukupne vrednosti 29,9 miliona evra.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Srbija se zadužila za još skoro milijardu dinara

Izvor: Capital.ba, 02.Okt.2014

BEOGRAD, Uprava za javni dug Srbije prodala je danas na aukciji 33,32 odsto ponuđenih šestomjesečnih državnih zapisa u vrijednosti oko 999,7 miliona dinara. Kako je objavljeno na sajtu te uprave (javnidug.gov.rs), dužničke hartije prodate su po stopi prinosa od 7,24 odsto godišnje, a na naplatu...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.