Srbija je drugačija zbog reformi

Izvor: Studio B, 24.Jan.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija je drugačija zbog reformi

Ako se istraje na reformama postoji šansa da godinu završimo sa blagim padom BDP-a i da 2016/17 ekonomska situacija u zemlji bude bolja, rekao je u emisiji Panorama, glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk.

O svetskom ekonomskom forumu u Davosu, prevazilaženju problema sa kreditima u švajcarskim francima, očekivanim privatizacijama u 2015. godini i ekonomskim kretanjima naše zemlje  u emisiji Panorama govorili su  predsednik UO Udruženja banaka Srbije Goran Pitić >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << I glavni I odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk.

Prisustvo Srbije na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu , nakon dugogodišnje pauze, idealna je prilika da se u zemlju privuku investicije, koje su poslednjih godina posustale, rekao je Ćulibrk. 

Na pitanje autorke i voditeljke emisije Panorama Ivane Vučićević, zašto je Srbija postala drugačija,  što je po oceni premijera Aleksandra Vučića razlog za prisustvo Srbije na skupu u Davosu, Ćulibrk je odgovorio da je to rezultat reformi koje je vlada započela. Ako se istraje na reformama, po njegovoj oceni, postoji šansa da godinu završimo sa blagim padom BDP-a i da  2016/17 ekonomska situacija u zemlji bude bolja. U suprotnom, smatra on, postoji mogućnost da Srbija upadne u depresiju.

Govoreći o problemu građana zbog kreditima u švajcarskim francima, do kojeg je došlo nakon naglog skoka ove valute, član Upravnog odbora Udruženja banaka Srbije Goran Pitić je ocenio da država ne treba da se meša u to. Klijentima banaka treba pomoći, rekao je on i naglasio da su banke spremne da razgovorima sa građanima pomognu u rešavanjju problema. Rešenja se ne mogu prosto prepisivati, potrebno je naći nova, rekao je Pitić.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.