Srbija i BiH o lakšoj razmeni radnika

Izvor: B92, 19.Avg.2017, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i BiH o lakšoj razmeni radnika

Beograd -- Ministar za rad Zoran Đorđević i ambasador Bosne i Hercegovine Lazar Mirkić razgovarali su o liberalizaciji uslova razmene radnika

Cilj je podizanja kapaciteta tržišta rada i ostvarivanja zadovoljavajućeg stepena zaštite prava zaposlenih.

Oni su, kako je saopšteno iz Đorđevićevog kabineta, zaključili da je bilateralna saradnja u okviru delokruga srpskog Ministarstva najrazvijenija u oblasti socijalnog osiguranja, ali da ju je potrebno unaprediti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ministar je, kako se dodaje, izrazio očekivanje da će o konkretnim aktivnostima i novim inicijativama biti razgovara nakon realizacije posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Bosni i Hercegovini.

Takođe je izrazio zahvalnost na posetama predstavnika nadležnih institucija BiH prihvatnim centrima u Srbiji u toku najvećeg priliva migranata na teritoriju Srbije.

Đorđević je predložio ambasadoru da se u narednom periodu održi sastanak na ministarskom nivou u Beogradu, u cilju razmatranja novih modaliteta saradnje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.