Izvor: Vostok.rs, 01.Nov.2014, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija duguje RF za gas 200 miliona dolara, od čega polovinu može brzo da izmiri

01.11.2014. -

Ukupan dug Srbije za prirodni gas prema Rusiji iznosi 200 miliona dolara, od čega je Beograd sto miliona spreman brzo da isplati, saopštila je potpredsednica srpske vlade Zorana Mihajlović.

„Mi smo i ranije razgovarali o dugovima i mi naše dugove apsolutno priznajemo. Srbija nikada nije rekla da ne priznaje dugove. Dugujemo 200 miliona, od čega je sto miliona spremno za ipsplatu, rekla je Mihajlović za regionalnu televiziju N1, odgovarajući na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << o gasnoj problematici.

Prema njenim rečima Srbija i Rusija imaju partnerske odnose, na kojima će i zasnivati rešavanje pitanja isplate duga. Potpredsednica je saopštila, ne ulazeći u detalje, da po njenim informacijama, Evropa očekuje smanjenje isporuka gasa iz Rusije, što će, takođe, dotaći i Srbiju.

Izvor: Glas Rusije    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.