Srbija dobitnik Samita

Izvor: Capital.ba, 19.Dec.2014, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobitnik Samita

BEOGRAD, Srbija je dobitnik trećeg samita Kine i lidera zemalja centralne i istočne Evrope, koji je održan u Beogradu, jer se predstavila kao dobro mjesto za ulaganje, rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović. Mihajlović je rekao i da je Kina oslonac srpske politike u svijetu, istakavši da je posljednjih godina ta saradnja intenzivirana, a da samit u Beogradu predstavlja krunu te saradnje. „Srbija očekuje strane investicije, a one u ovom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << mogu brzo i na kvalitetan način da stignu iz Kine“, rekao je Mihajlović za Radio-televiziju Srbije. On je ukazao da Srbija nije završila tranziciju i da ima mnogo preduzeća koja su „još negdje između društvene, državne svojine koja su se izgubila u nekoj magli privatizacije“. „Za njihovo oživljavanje, otvaranje novih radnih mjesta i za reindustrijalizaciju Srbije potrebne su investicije, koje u ovom trenutku mogu da stignu i iz Kine“, rekao je Mihajlović. On je naveo da je na samitu bilo više od 500 kompanija i da je stoga on predstavljao berzu ulaganja i ponude preduzeća, koju je Srbija dobro iskoristila. Mihajlović je ocijenio da najavljena izgradnja bloka u Termoelektrani Kostolac predstavlja jedan od krupnih koraka u stvaranju energetskog liderstva Srbije u regionu.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Mihajlović: Srbija dobitnik trećeg samita

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2014

BEOGRAD - Srbija je dobitnik trećeg samita Kine i lidera zemalja centralne i istočne Evrope, koji je održan u Beogradu, jer se predstavila kao dobro mjesto za ulaganje, rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović...Mihajlović je rekao i da je Kina oslonac...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.