Srbi da učestvuju u zoni kubanske luke Marijel

Izvor: B92, 27.Jun.2016, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbi da učestvuju u zoni kubanske luke Marijel"

Beograd -- Mandatar Aleksandar Vučić i predsednik Nacionalne skupštine narodne vlasti Kube Huan Esteban Laso Ernandes ocenjuju da su politički odnosi temelj ekonomskih.

Kako se navodi u saopštenju kabineta premijera Srbije, Ernandes je tokom sastanka podsetio da odlični bilateralni politički odnosi potiču još iz vremena osnivanja Pokreta nesvrstanih, što je odličan temelj za iskorišćavanje mogućnosti razvoja ekonomske saradnje.

On je istakao da Kuba prednjači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u razvoju medicine i farmaceutske industrije i da u tome, kao i u oblasti poljoprivrede, leže veliki potencijali za saradnju sa Srbijom, navodi se u saopštenju.

Vučić je u razgovoru ukazao da je Srbija zainteresovana za dalji razvoj bilateralnih odnosa i veću saradnju srpske i kubanske privrede, a sa tim u vezi podržao je ideju da srpski privrednici učestvuju u projektima u razvojnoj zoni kubanske luke Marijel.

Srpski premijer je naglasio da se divi i visoko ceni "slobodarski duh kubanskog naroda", koji je očuvao suverenitet Kube, kao što i "Srbija ljubomorno čuva svoj integritet i nezavisnost".

Vučić je zahvalio Kubi na principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama.

Prilikom susreta, Ernandes je Vučiću preneo poziv predsednika Državnog saveta i Saveta ministara Kube Raula Kastra da zvanično poseti Kubu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.