Spremite se: Od juna preko Slavije bez tramvaja

Izvor: B92, 01.Maj.2016, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremite se: Od juna preko Slavije bez tramvaja

Beograd -- Tokom rekonstrukcije najprometnijeg gradskog trga biće izmenjen režim saobraćaja. U junu, Trgom će saobraćati autobusi i trolejbusi, tramvaja neće biti

Manevarski prostor na Slaviji, od juna, kada bi trebalo da počne rekonstrukcija, biće sužen za vozače.

Saobraćaj će biti organizovan u dva pravca, a reorganizacija sledi i na linijama javnog gradskog prevoza. Putari će izbaciti tramvaje sa koloseka, i umesto njih putnike će prevoziti autobusi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok će trolejbusi saobraćati Slavijom, ali izmenjenom trasom.

U Direkciji za javni prevoz kažu da će detaljan režim za vreme izvođenja radova na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja i Trga Slavija biti razrađen pre početka radova kada budu poznati svi detalji oko realizacije nakon otvaranja ponuda i izbora najpovoljnijeg ponuđača.

"Generalno, očekivane izmene su obustava tramvajskog saobraćaja dok traje rekonstrukcija, zbog uklanjanja kontaktne mreže i šina. Umesto tramvaja biće angažovani autobusi", objašnjavaju u Direkciji. - Trolejbuski podsistem će funkcionisati sve vreme tokom izvođenja radova. Za vreme radova biće otvorene dve glavne veze, između Ulice kralja Milana i Makenzijeve i između Bulevara oslobođenja i Nemanjine. Autobusi na redovnim i privremenim linijama će koristiti alternativne pravce kroz ulice Kneginje Zorke, Makenzijevu, Njegoševu i Beogradsku, prenose Večernje novosti.

Tender za rekonstrukciju Slavije i Bulevara oslobođenja od pomenutog trga do Autokomande otvoren je do 12. maja. Potom sledi izbor izvođača, pa bi radovi mogli da počnu u junu.

Rekonstrukcijom će biti obuhvaćeno 14.000 kvadrata Trga Slavija i 947 metara Bulevara oslobođenja. Planirana je obnova tramvajskih šina, kolovoza i pešačkih staza, kišne kanalizacije, kontaktne mreže, saobraćajne signalizacije i opreme, osvetljenja, električnih instalacija, premeštanje i zaštita postojećih instalacija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.