Sporazum Srbije i Mađarske otvara Tisu za sve brodove

Izvor: RTS, 27.Sep.2016, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum Srbije i Mađarske otvara Tisu za sve brodove

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom o realizaciji zajedničkih infrastrukturnih projekata.
 Mihajlovićeva i ambasador Pinter su, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, razmotrili i trenutni status sporazuma koji su Srbija i Mađarska potpisale o plovidbi rekom Tisom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Prema aktuelnom sporazumu plovidba je dozvoljena samo mađarskim i srpskim brodovima.
Izmenama postojećeg sporazuma koji se primenjuje već 70 godina, biće omogućeno da Tisom plove svi brodovi, i da se luka Senta otvori za sve.
Očekuje se da novi sporazum bude potpisan na prvoj zajedničkoj sednici dve vlade.
Mihajlovićeva je rekla da projekat modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta teče po planu, i u skladu sa onim što su premijeri dve zemlje dogovorili.
Ambasador Pinter rekao je da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, za koju očekuje da će biti dodatno unapređena u mandatu aktuelne vlade.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da Tisom plove svi brodovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2016

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom o realizaciji zajedničkih infrastrukturnih projekata...Mihajlovićeva i ambasador Pinter su, kako je saopšteno iz Vlade Srbije,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.