Spoljni dug u junu manji za 400 miliona evra

Izvor: Akter, 03.Sep.2014, 06:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spoljni dug u junu manji za 400 miliona evra

Spoljni dug Srbije u junu ove godine bio je "težak" 25,38 milijarde evra i manji je za 400 miliona u oddnosu na decembar prošle godine, kada je iznosio 25,78 milijardi evra, objavila je danas Narodna banka Srbije

Prema podacima objavljenim u najnovijem Statističkom biltenu NBS, država i preduzeća su mahom zadužena na duži i srednji rok, i ukupan iznos tog duga u junu je iznosio 25,20 milijarde evra, dok je kratkoročni dug u istom mesecu iznosio 0,15 milijardi evra.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />Dug po osnovu evroobveznica, kako je objavljeno na sajtu NBS, u junu je iznosio 3,84 milijarde evra, a recimo, dug Londonsko klubu 0,28 milijardi evra.

Država i preduzeća su međunarodnim finansijskim organizacijama u posmatranom mesecu dugovala 7,3 milijarde a vladama i vladinim agencijama 3,07 milijardi evra.

Štednja građana porasla na 998,67 milijardi dinara

Ukupna štednja građana je u julu ove godine iznosila 998,67 milijardi dinara, objavila je Narodna banka Srbije, što preračunato po srednjem kursu iznosi oko 8,47 milijardi evra.

Prema najnovijem Statističkom biltenu NBS, ukupna štednja stanovništva je u julu veća za 24,32 milijarde dinara nego u januaru 2014, kada je iznosila 974,35 milijardi.

Ukupna štednja u devizama je, prema podacima NBS, u julu iznosila 958,55 milijardi dinara, dok je štednja u dinarima bila 40,12 milijardi.

Na kraju januara, na deviznoj štednji građana bilo je 939,51 milijardi dinara, dok je na dinarskim štednim računima bilo 34,84 milijarde.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Zabrana uvoza na hranu koštaće EU pet milijardi evra godišnje

Izvor: Capital.ba, 03.Sep.2014

BRISEL,  Ruska zabrana uvoza hrane iz Evrope mogla bi da košta EU pet milijardi evra godišnje, navodi se u internom dokumentu EU koji je Rojters dobio na uvid. „Ukupne privremene restrikcije, koje trenutno primjenjuje Rusija, potencijalno ugrožavaju trgovinu vrijednu pet milijardi evra„, navodi...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.