Spašeno 6500 migranata u blizini libijske obale

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Avg.2016, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spašeno 6500 migranata u blizini libijske obale

RIM - Talijanska obalna straža u ponedjeljak je uz libijske obale spasila oko 6500 migranata, u jednoj od najvećih operacija dosad, a u utorak se pribojava novog velikog vala.

"Danas smo bili posebno zaposleni", izjavio je u ponedjeljak navečer glasnogovornik talijanske obalne straže.

BBC javlja da je gotovo 40 koordiniranih akcija provedeno oko 20 kilometara od libijskog grada Sabrate, te dodaje da su migranti uglavnom iz Eritreje i Somalije.

U utorak >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << su najavljene povoljne meteorološke prilike zbog čega se talijanski spasioci pribojavaju novog priljeva.

Odlasci migranata iz Libije odvijaju se u redovitim valovima, uz gusti raspored kad je more mirno i južni vjetar gura improvizirana plovila prema međunarodnim vodama.

Taj se fenomen pojačao ove godine a obalna straža je nekoliko puta prešla prag od 30 koordiniranih spasilačkih operacija u jednom danu.

Najmanje 3100 migranata smrtno je stradalo ili nestalo na Sredozemlju ove godine pokušavajući doći do Europe.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.