Socijalisti očekuju izlazak na nivo vlasti BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Sep.2014, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalisti očekuju izlazak na nivo vlasti BiH

BIJELJINA - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je večeras na javnoj tribini u Bijeljini da socijalisti na izbore izlaze sa optimizmom, ubijeđeni u veliku podršku birača koja raste u kontinuitetu nakon svakih izbora.

"Nudimo politiku koja polazi od interesa čovjeka i kroz mnoge projekte koje smo inicirali i vodili pokazali smo opštu solidarnost sa ljudima kojima je teško, dokazujući da smo uz penzionere i borce, invalide rata i rada, zaposlene i nezaposlene", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rekao je Đokić na javnoj tribini u Domu kulture u bijeljinskom naselju Dvorovi.

On je istakao da će SP istrajati na principu solidarnosti, bez čega se u narednim godinama Republika Srpska neće moći ubrzano razvijati, poručujući da svi moraju imati snage i dati što više za Srpsku.

Kao nosilac liste iz ove izborne jedinice za Narodnu skupštinu, Đokić je obećao podršku Banji Dvorovi koja, kako je rekao, treba da postane dio zdravstvenog sistema Republike Srpske i da o ovom ogromnom potencijalu brine Republika, a ne grad kao do sada.

On je rekao da socijalisti od ovih izbora očekuju i izlazak na nivo vlasti BiH, uz ocjenu da Republika Srpska više ne može da čeka tako sporu BiH kada je riječ o odlukama koje su važne za sve građane.

"Ima mnogo prostora i treba učiniti sve da se bolje dogovaramo i više dogovorimo u ovakvoj BiH, a ako dogovor koji želimo ne bude davao rezultate, onda moramo tražiti druga rješenja i otvoriti i pitanje statusa BiH", istakao je Đokić.

Prema njegovim riječima, građanima Srpske i BiH neophodni su apsolutni mir i stabilnost, što je uslov za djelovanje u međunarodnoj politici i privlačenje stranih investicija.

Potpredsjednik SP i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH iz Izborne jedinice dva Dalibor Stević rekao je novinarima da je cilj socijalista na ovim izborima osvajanje devet mandata u devet izbornih jedinica za Narodnu skupštinu i osvajanje jednog do dva mandata na nivou BiH.

Na tribini u Dvorovima predstavljeni su kandidati SP za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice šest i kandidati za poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH iz Izborne jedinice dva.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.