Slovenija opet rasprodaje

Izvor: B92, 29.Jul.2014, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija opet rasprodaje

Ljubljana -- Odlazeća vlada slovenačke premijerke, Alenke Bratrušek, saopštila je da je nastavila sa privatizacijom državnih preduzeća, koju je obustavila početkom meseca.

Bratušek je uoči izbora, održanih 13. jula, do formiranja nove vlade zamrzla započetu privatizaciju 15 državnih kompanija, uključujući telekomunikacionog operatera Telekom i ljubljanski aerodrom, prenosi agencija Frans pres.

Ministar finansija Slovenije, Uroš Čufer, kritikovao je zamrzavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << privatizacije, navodeći da je to "predizborni potez" Bratušekove, usmeren protiv njenog glavnog protivkandidata Mira Cerara, koji se protivi privatizaciji kompanija iz sektora infrastrukture.

Cerar, najverovatnije novi premijer Slovenije, već je pokrenuo pregovore sa drugim strankama radi formiranja koalicije koja bi nastavila sa privatizacijom, ali bi ključne firme iz oblasti infrastrukture ostavila u državnom vlasništvu.

Krizom pogođena Slovenija jedva je prošle godine izbegla da zatraži međunarodnu finansijsku pomoć, tako što je preduzela teške korake u cilju smanjenja budžetskog deficita, uključujući i program privatizacije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.